Książka.Kino.Dyskusja.
Ok :) Drogie Panie, ponieważ poprzednia lektura była brutalna i pełna okrucieństwa, tym razem proponuje coś bardziej "kobiecego" i delikatnego. Jest to ksiazka "Smażone Zielone Pomidory" Fannie Flagg. Jest rowniez film na podstawie ksiazki z 1991 roku w swietnej obsadzie. Przyznam sie, ze nie wiem czy film ogladalam, nie pamietam :) ksiazki nie czytalam i mysle, ze bedzie to dobra propozycja, bo ksiazka ma bardzo dobre recenzje, tak samo jak film :) Mam nadzieje, ze nie czytalyscie wiec zapraszam do lektury :D Proponuje 2 tygodnie czasu na przeczytanie, gdyz jak wiecie w przyszly pt nie dam rady napisac recenzji :/ ksiazka ma okolo 300 stron wiec spokojnie w 2 tyg sie wyrobimy :)
nie uwierzycie, ale widziałam film - i to nawet 2 razy!! dopiero jak zgooglowałam temat to zdałam sobie z tego sprawę :)
MAM MAM MAM!! wypożyczyłam z biblioteki!! zastanawiam się też nad 3 książką - pierwsza poraziła brutalnością, druga jak Ania napisała "kobieca", trzecia chyba będzie filozoficzna hahaha I BLADY STRACH NIECH NA WAS PADNIE :)
Ostatnio edytowany przez Chicken (2010-06-26 10:31:50)
Dziewczynki cos zaniedbujecie nasze forum :( ja wrocilam i jestem gotowa do dyskusji :) napiszcie co sadzicie o ksiazce, bohaterach, fabule, wogole calej konstrukcji ksiazki :D no i oczywiscie czekamy juz na kolejna :P
Administrator
Ja jeszcze nie przeczytałam. Proszę o wyrozumiałość ze wzgledu na to, że przechodzę załamanie nerwowe związane z zanikiem weny twórczej i umiejętności pisarskich. Uroczyście obiecuję się poprawić.
Mam nadzieję, że "widzimy" się jutro w chatbox'ie ;)